Начало Новини Как да изберете паравани за баня по поръчка?

Как да изберете паравани за баня по поръчка? | Makenzi

Поставянето на параван за баня е все по-предпочитано решение в интериора. Той предпазва част от помещението сухо и ви дава повече пространство под душа за разлика от душ кабината. Освен това параванът за баня може визуално да раздели различните части в помещението или деликатно да се слее с обзавеждането.

От опит знаем, че нужните на всеки клиент са различни, затова често се налага изработването на паравани за баня по поръчка. С тяхна помощ можете да се справите със спецификите на помещението и да постигнете професионален резултат. Вижте какво трябва да имате предвид при избора на паравани за баня по поръчка.

Паравани за баня по поръчка 1
Паравани за баня по поръчка - размери

Паравани за баня по поръчка – определете размерите

Взимането на точните размери е в основата на перфектният краен резултат! Преди всичко трябва да решите къде точно искате да бъде позициониран параванът – около ваната или душа. Да си оставите достатъчно свободно място и да измерите точно височината и ширината. Ако помещението има по-специфични чупки също трябва да ги вземете предвид.

Паравани за баня по поръчка 2
Паравани за баня по поръчка - видове

Паравани за баня по поръчка – статични, плъзгащи или отваряеми?

След като вече сте преценили къде искате да бъде поставен параванът, трябва да решите дали да е статичен, да се плъзга или да се отваря. Това до голяма степен зависи от пространството, на което ще бъдат монтирани параваните за баня по поръчка. Ако искате те да са отваряеми, уверете се, че нищо не пречи на пълното им отваряне. Това важи и за плъзгащите се паравани за баня по поръчка. Ако зоната за къпане е с две свободни стени, можете да заложите на статичен параван.

Паравани за баня по поръчка 3
Паравани за баня по поръчка - материали

Паравани за баня по поръчка – материали

Друго важно решение, което трябва да вземете при избора на паравани за баня по поръчка, е от какъв материал да бъдат изработени. Най-предпочитано е стъклото, тъй като е надеждно, има дълъг живот и се почиства лесно. Пластмасовите паравани за баня по поръчка са доста по-податливи на деформации. Те по-лесно сменят цвета си, което може да се отрази на външния им вид. Това е и причината те да са по-евтини. Преценете дали бихте искали да направите компромис с качеството.

Паравани за баня по поръчка 4
Паравани за баня по поръчка от стъкло

Паравани за баня по поръчка – дебелина и вид на стъклото

Ако изберете стъклени паравани за баня по поръчка, трябва да знаете, че стъклото може да бъде с различна дебелина. Нашият професионален опит показва, че е най-добре стъклото да е поне 4 мм. Това ще ви гарантира по-голяма безопасност и издръжливост. Макар стъклата, които се използват за изработването на паравани за баня по поръчка, да са закалени, по-дебелото стъкло винаги е по-стабилно и сигурно. Ако пък имате малки деца, можете да изберете параван със заоблени ъгли за повече безопасност.

Стъклото на параваните за баня по поръчка може да бъде – тонирано, матирано или прозрачно. Ако искате напълно да скриете зоната, в която си взимате душ, изберете матирано стъкло. Ако не искате оптически да затваряте помещението, изберете прозрачно стъкло.

Целта на параваните за баня по поръчка е да отговарят на индивидуалните ви изисквания. Те могат да бъдат чудесно допълнение към интериора и да придадат уникален стил на вашата баня!

 

Паравани за баня по поръчка – определете размерите
Паравани за баня по поръчка – статични, плъзгащи или отваряеми?
Паравани за баня по поръчка – материали
Паравани за баня по поръчка – дебелина и вид на стъклото

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители