Начало Новини 5 съвета при избор на душ параван за вашата баня

5 съвета при избор на душ параван за вашата баня | Makenzi

Ако не искате да превръщате банята си в плувен басейн след всяко къпане, значи е време да помислите за душ параван. Той е по-достъпен и много по-лесен за поддръжка от душ кабините. За да откриете по-бързо новия си параван за баня, сме ви подготвили 5 полезни съвета!

Какво е пространството, с което разполагате?

Душ параван 1
Душ параван - какво да бъде стъклото

Това е един от основните въпроси, които трябва да си изясните, преди да тръгнете по магазините. Големите бани имат възможност за поставянето на душ параван с повече или по-големи стъкла, докато малките помещения се нуждаят най-вече от функционалност. Тя може да се постигне с плъзгащ се или сгъваем душ параван, който заема по-малко място. Нашият съвет е прецизно да вземете размерите от вашата баня, за да могат специалистите в магазина да ви предложат най-добрия вариант за душ параван.

Душ параван 2
Душ параван - форма

Какво да бъде стъклото на душ паравана?

Ако искате пълна дискретност, изберете изцяло матирано стъкло. То е непрозрачно и ще осигури визуално разделение на душа или ваната от останалата част на банята. Ако пък не искате да имате резки граници в помещението, заложете на прозрачен душ параван, който е почти незабележим. Той е подходящ за малки бани. Можете да заложите на комбинация от матирано и прозрачно стъкло като интересен акцент в интериора.

Каква да бъде формата на душ паравана?

Вместо стандартните остри ъгли, можете да помислите за по-меки форми при избора на душ параван. Предлагат се много модели с заоблени ъгли, които придават по-елегантно излъчване на банята, освен това са по-безопасни, ако имате малки деца. Все пак изборът на душ параван трябва да е съобразен с останалите форми във вашата баня. Ако преобладават острите геометрични фигури, ще е добре и душ параванът да следва тази линия.

Душ параван 3
Душ параван - поддръжка

Статичен или подвижен душ параван?

Ако вече сте уточнили мястото, на което искате да поставите душ паравана, е добре да се замислите кой вариант ще е най-удачен за вашия случай – статичен или подвижен. Статичният душ параван се монтира за пода и стените (в някой случаи може и за тавана), и винаги е в позиция готов за използване. Подвижният душ параван може да бъде с плъзгащо се стъкло или с отварящи се врати. Предлага се и вариант на сгъваем душ параван, по-известен като тип „хармоника“. Той е подходящи за малки бани. Изборът изцяло зависи от пространството, с което разполагате и ефекта, който искате да постигнете.

Каква поддръжка ще е необходима за  душ паравана?

Всичко изглежда чудесно в току-що ремонтирана или обновена баня, но не забравяйте, че душ параванът се нуждае от поддръжка. За да си спестите излишни усилия, можете да изберете душ параван от по-висок клас, който има защитно покритие. Допълнителното обработване на стъклата не позволява те да задържат капки. Хубавото е, че  този метод може да се прилага както на прозрачни, така и на матирани стъкла. Той улеснява почистването и ще ви спести много нерви в банята. Относно матирания душ параван - имайте предвид, че гладката му страна се поставя от към душа, което също се прави с цел по-лесно почистване. Колкото по-добре се грижите за вашия душ параван, толкова по-дълъг живот му гарантирате!

 

 

Какво е пространството, с което разполагате?
Какво да бъде стъклото на душ паравана?
Каква да бъде формата на душ паравана?
Статичен или подвижен душ параван?
Каква поддръжка ще е необходима за душ паравана?

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители