Начало Новини С какво да се съобразите при избора на аксесоари за тоалетна?

С какво да се съобразите при избора на аксесоари за тоалетна? | Makenzi

Вече сте приключили ремонта в банята и тоалетната, и ви остава само да изберете подходящите аксесоари? Тогава избирайте внимателно, тъй като те ще завършват целия облик на помещението.

Аксесоари за тоалетна 1
Аксесоари за тоалетна - четка за тоалетна

Какво да направим преди избора на аксесоари за тоалетна?

На първо място, трябва да разгледате добре тоалетната и да анализирате оформлението ѝ и  свободното пространство, с което разполагате. В началото се поставят най-обемните неща – тоалетната чиния, ако имате мивка и смесител, огледало и т.н. След това изберете къде да поставите аксесоарите за тоалетна, какъв вид да бъдат и в  каква форма, така че да са възможно най-практични и удобни. Разбира се, аксесоарите за тоалетна също трябва да са естетически издържани, защото са важна част от обзавеждането.

Аксесоари за тоалетна в един стил

Аксесоарите за баня, както и аксесоарите за тоалетна, е добре да са в един стил, от един комплект. Така не само ще се съчетаят един с друг, но и ще хармонират на визията на санитарните помещения. Аксесоарите за тоалетна най-често са изработени от дърво, бамбук, пластмаса или неръждаема стомана.

Вижте кои са основните аксесоари за тоалетна, от които бихте имали нужда и какви видове се предлагат.

Аксесоари за тоалетна 2
Аксесоари за тоалетна - сапунерка

Аксесоари за тоалетна, от които имате нужда:

·       WC държач за хартия – сигурно това е сред първите неща, които ви изникват в съзнанието, щом чуете аксесоари за тоалетна. Държачът може да бъде стоящ или монтиран за стената. Може да има капак, който покрива хартията, така че да не се мокри и замърсява. Държачът за хартия е един основните аксесоари за тоалетна, който се използва най-често, затова изберете дизайн, който ще ви е максимално удобен.

·       Четка за тоалетна – тя може да е стояща или закачена за стената. Предлагат се модели, които са затворени, така че самата четка да не се вижда. Това придава по-изчистен и елегантен вид. Имайте предвид, че четката е сред аксесоарите за тоалетна, които се подменят най-често.

·       Сапунерка – поставянето на този аксесоар зависи от това дали имате мивка в тоалетната. Сапунерката е удобна за съхранение на твърди сапуни като ги остава сухи, без да задържа излишна вода.

·       Дозатор за течен сапун – вместо всеки път да купувате течен сапун с помпичка, можете просто да поставите дозатор за течен сапун, който само да зареждате. Така всички аксесоари за тоалетна ще бъдат в един стил, без да има излишни опаковки, които да нарушават хармоничната визия.

Аксесоари за тоалетна 4
Аксесоари за тоалетна - закачалки за хавлия

·       Закачалки за хавлия – щом имате мивка в тоалетката, ще имате нужда от място, на което да поставяте хавлията за ръце. Закачалките са сред аксесоарите за тоалетна, които имат най-много видове. Те могат да са под формата на кука, халка, единична или двойна пръчка или държач за кърпи. Изборът зависи от пространството, с което разполагате.

Аксесоарите за тоалетна играят важна роля за определяне на настроението, стила и цялостния облик на помещението. Избирайки правилните аксесоари, вие можете максимално да усвоите пространството и да направите тоалетната по-уютна, елегантна, минималистична или пък пълна с интересни детайли. Аксесоарите за тоалетна са вашето силно оръжие в интериора. При нужда от помощ в избора се консултирайте със специалисти, които да ви насочат.

Какво да направим преди избора на аксесоари за тоалетна?
Аксесоари за тоалетна в един стил
Аксесоари за тоалетна, от които имате нужда

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители