Начало Новини Съветите на специалистите при избора на смесител за мивка

Съветите на специалистите при избора на смесител за мивка | Makenzi

Когато става въпрос за смесители за баня, специалистите идват на помощ с напътствия относно видовете смесители за мивка и техните особености. Премахването на смесител за мивка и замяната му с нов модел е често срещана част от премоделирането на една баня. Заедно с други козметични поправки, инсталирането на смесител за мивка е лесен начин да направите банята си осезаемо по-хубава, без да инвестирате много време и средства. Колкото и да е малък ремонтът, който сте предприели, все пак има някои важни съображения при избора и монтажа на нов смесител за мивка, които е добре да вземете под внимание.

Смесители за мивка 1
Смесители за мивка особености

При стила рустик, който е много подходящ за провинциални къщи, вили или минималистични градски жилища, смесителят за мивка често се монтира на стената зад мивката. Разбира се, имате много повече опции, ако вашият проект включва и цялостна подмяна на мивката и плота  – в този случай несъмнено имате несравнимо по-богат избор.

Видове смесители за мивка

Има няколко стила смесители за мивка за баня и всеки от тях има своите специфични начини на инсталация и монтаж. Видовете смесители за мивка, които ние ви предлагаме, са стоящи и стенни. От своя страна те могат да бъдат едноръкохваткови и двуръкохваткови смесители за мивка. Те имат регулатор на дебита  и ограничител на температурата, изработени са от месинг с хромово покритие и се радват на засилен интерес от страна на нашите клиенти. Задължително към тях се предлага и гаранция, която в обичайния случай е пет години.

Смесители за мивка 2
Смесители за мивка материали

Единичният смесител за мивка има една дръжка, следователно изисква само един отвор в мивката или плота, въпреки че някои стилове разполагат с широка основа, която може да покрие и варианти с  три отвора в мивката. Топлата и студена вода, която се подава към смесителя за мивка, се управляват от един лост. Това е сравнително лесен вариант за смесител за мивка.

Двойният смесител за мивка е оборудван с отделни кранове за гореща и студена вода, съединени в едно тяло, което включва и чучура.

Независимо от типа смесител за мивка, това е един шанс за вас да намерите поле за изява на вашата индивидуалност и креативност при подбора, като същевременно си осигурите висококачествено тяло. Смесителят за мивка в банята поставя акцент върху  останалата част от помещението и при сполучлив избор може наистина да се превърне в централен елемент за цялото пространство. Дали става въпрос за смесител за мивка с една дръжка за по-малка и компактна баня или за такъв с две дръжки, насочете смело фокуса върху смесителя за мивка и няма да сбъркате.

 

Видове смесители за мивка

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители