Начало Новини СМЕСИТЕЛИТЕ EDGE НА IDEAL STANDARD ПОЛУЧАВАТ ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА GERMAN DESIGN AWARD ЗА 2019

СМЕСИТЕЛИТЕ EDGE НА IDEAL STANDARD ПОЛУЧАВАТ ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА GERMAN DESIGN AWARD ЗА 2019

German Design Award е един от най-известните дизайнерски конкурси в света и всяка година отличава продуктов дизайн. Журито бе впечатлено от дизайна на EDGE, който сам говори за себе си. В изявлението на журито се казва още: "С характерните си ръбове, които представляват интересен контраст с полукръговите радиуси, съвършено елегантната и пропорционална арматура веднага хваща окото". Наред с добрия дизайн, смесителят отговаря на други важни изисквания на архитектите и проектантите по отношение на качеството и устойчивостта.

Колекцията включва единадесет модела стоящи смесители за умивалник, един за стенен монтаж и смесител за биде, както и още пет смесителя за душ и вана/душ за стенен монтаж и за вграждане.

 

"С EDGE направихме сериозна заявка за висока класа на пазара на смесители, затова сме много доволни от признанието, получено от страна на журито на German Design Awards, най-големият авторитет в немския дизайн и брандинг", казва Марк Нагел от Идеал Стандарт Германия. 

Изтънчени и издръжливи 
Смесителите EDGE имат забележително присъствие и характер. Уникалната геометрия на EDGE умишлено избягва меки преходи и разчита на ясни контури. Ръкохватката също следва тази конструктивна максима. Смесителите имат солиден и висококачествен външен вид. Една част от тях се предлагат  във вариант с тънко тяло, което използва 25мм затварящ механизъм. Останалите смесители са оборудвани с новия 38-милиметров FirmaFlow ™ керамичен затварящ механизъм. По този начин колекция EDGE става незаменим помощник за архитекти и проектанти при оборудването на бани както във жилищни сгради, така и в обществени места с висок трафик.

За German Design Award
Това са награди на German Design Council (Съвет за немски дизайн), който има за цел да открива, представя и подчертава уникалните тенденции в дизайна. Наградите датират от 2012-та година и представляват един от най-известните дизайнерски конкурси в целия свят, радващ се на висока репутация далеч отвъд професионалните среди. Първостепенна мисия на Съвета е да представя немския дизайн и стил. Основан през 1953 г. по инициатива на Германския парламент, днес той насърчава международната икономика да придава допълнителна стойност на марката чрез дизайна. Това прави Съвета един от водещите комуникационни и брандинг центрове за дизайн в света. Журито на German Design Award през 2019-та се състои от дизайн-експерти от бизнеса, науката, преподаватели и от индустрията. 

За Идеал Стандарт Интернешънъл
Идеал Стандарт Интернешънъл е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени предприятия и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки  най-нови технологии и работейки със световноизвестни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесители, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки  Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).

 За „Идеал Стандарт – Видима” АД
„Идеал Стандарт – Видима” АД е част от Идеал Стандарт Интернешънъл, лидер в предлагането на цялостни решения за баня и санитарни помещения. България е стратегическа организация за Идеал Стандарт Интернешънъл със заводите си за санитарна арматура и санитарна керамика, Дистрибуционен център, Търговска организация „Източна Европа” и Европейските структури – Център за IT компетенции и Център за финансово обслужване. В „Идеал Стандарт – Видима“ работят близо 3300 души.

 


Намерете многообразие от смесители за баня в нашия каталог.

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители