Начало Новини НОВИ ИДЕИ ЗА БАНЯТА

НОВИ ИДЕИ ЗА БАНЯТА

Романтична, ретро или съвременна, банята е огледало на вкуса ни. И за да може да й се насладим, трябва да я обзаведем, според начина ни на живот и предпочитанията ни. Тя трябва да бъде удобна и красива, независимо от размера и избрания стил за нейното оформяне. Разбира се, размерите на помещението имат значение, но те не трябва да ограничават фантазиите ви. Предлагаме ви няколко идеи за обзавеждане на баня в малко жилище.

Баня в ярки цветове. Ефектна е старата баня, която с малко усилия е модернизирана. Стените, облицовани преди с фаянсови плочки, след шпакловане на фугите се покриват със самозалепващо се фолио (или тапети за баня). За фриз може да използвате дървен корниз. Мивката и плотът около нея за по-голямо удобство разположете по диагонал. 

Водопроводната инсталация скрийте под подвижен дървен стелаж, покрит с лак. Друг висок дървен стелаж може да служи не само за параван между ваната и тоалетната чиния, но и да предложи удобно място за хавлиените кърпи и тоалетните принадлежности. Подът покриите с водоустйчив ламинат. Настроение в цялостното обзавеждане ще внасят ярките, интензивни цветове. 

Стъкло и блясък Вътрешно помещение без прозорци с малка площ е типичен пример за панелните блокове. След преустройство то може да заблести от всички страни. Окачен таван от лакирани шпервани плочи с вградено осветление придават нов облик на иначе скучната баня. 

Изобилието от стъкло създава прозрачност и лекота в малкото пространство. За това допринася преди всичко стъклената душ-кабина, която може да изградите на мястото на бившата вана. Така ще осигурите повече място за движение. При монтиране на новата инсталация в една от стените направете ниша, в която да поместите радиатор. 

Дървена облицовка. При преустройството на тази баня, старите плочки може да скриете зад оцветени в пастелни цветове дървени панели, окачени на лайстни. Това улеснява демонтирането на панелите и добрата вентилация. Декоративен ефект има дървения корниз, зад който може да скриете кабелите на осветителните тела. 

Над него поставете огледален фриз, който заедно с големите огледала по стените оптически увеличава пространството. Преграда от акрилно стъкло може да монтирате в единия край на ваната, за да не пръска водата от подвижния душ. 

В японски стил. Правоъгълната скучна баня от 70-те години може да превърнете в модерна баня в японски стил. Разделете я на две части. С помощта на плъзгащи се касетирани врати, изработени от матирано акрилно стъкло, отделете душ-кабината. 

Метални аксесоари до душ-кабината служат за окачване на хавлиени кърпи. Стените са покрити с ламинирани МДФ плочи в топъл цвят. Практично решение са дървените шкафчета под мивката - удобно място за кърпи и препарати. 

В цвят металик. Зад декоративно пано от алуминий можете да скриете всички дефекти на старите плочки. Съставните части на металната ламперия се завинтват в горната и долната си част върху дървени летви. По такъв начин зад тях се осигурява проветряване и не възникват проблеми с влагата. 

В банята можете да монтирате елегантен двоен умивалник. За по-добра изолация ваната, душът и въртящият се шкаф за кърпи и препарати поставете върху подиум. 

На различни нива. Мрачното и продълговато помещение може да превърнато в светла и модерна баня. Разделете я на 3 равни части, подът на всяка от които повдигнете с по едно стъпало и покрийте с мраморни плочи. Под стъпалата скрийте осветление. 

Мивката, разположете в средната част, като я вградите в плот. През него нека да минават метални тръби, боядисани с бронзов автоемайл лак. В по-широката тръба скрийте инсталацията. Върху другата, с помощта на пръстени, поставете стъклени лавици, които имат не само декоративен ефект, но са и функционални. Радиаторът монтирайте в ниша - удобно място за сушене и окачване на кърпи.

Разгледайте още мебели за баня!

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители