Начало Новини Какво трябва да знаете при избор на стъклен параван за баня?

Какво трябва да знаете при избор на стъклен параван за баня? | Makenzi

Връщате се от работа и искате да си вземете душ? Едва ли има нещо по-освобождаващо от това! Единственият минус в цялата ситуация е, че трябва да подсушавате цялата баня след всяко къпане. Досадно, нали? За да си спестите това усилие обаче, можете да поставите параван за баня!

Стъклен параван за баня 1
Стъклен параван за баня Виена

Стъклен параван за баня

Най-елегантният и функционален вид параван е стъклен параван за баня. Той предотвратява разпръскването на вода из цялото помещение. Изключително удобен е, ако банята и тоалетната са на едно място. Освен това стъкленият параван за баня изглежда много по-стилно от завесите, които бързо се захабяват. Хубавото е, че той се съчетава с всеки интериор и има много по-дълъг живот от завесите. Не на последно място, стъкленият параван за баня се почиства изключително лесно!

Стъклен параван за баня 2
Плъзгащ стъклен параван за баня

Стъклен параван за баня – видове

В зависимост от вашите нужди и желания, стъкленият параван за баня може да бъде статичен или с плъзгащ се механизъм. Това го прави подходящ както за големи, така и за малки бани, в които всеки сантиметър е ценен. Стъкленият параван за баня може да бъде няколко вида:

·        Единичен панел – има едно стъкло. Това е най-честно срещаният вид, тъй като е с изчистен дизайн и е много лесен за почистване. Ако търсите минималистичен стил, можете да заложите на стъклен параван за баня без рамка на стъклото.

·        Двоен панел – логично, той е с две стъкла, които се отварят по различни начини. Стъкленият параван за баня с двоен панел много прилича на душ-кабините, но заема по-малко място и е по-лесен за почистване. Подходящ е, ако имате вана и трябва да покриете по-голяма площ.

·        Сгъваем параван – основното удобство при този вид стъклен параван за баня е, че може да се сгъне, когато не се използва. Това е чудесен вариант, ако имате вана или сте с малки деца, които къпете в корито в банята. Сгъваемият параван е подходящ за малки бани.

Можете да изберете вашия стъклен параван за баня и според дебелината на стъклото. Предлагат се различни размери, форми и цветове. Стъкленият параван за баня може да бъде напълно или частично прозрачен. За по-голяма дискретност, изберете матов параван за баня, който е напълно непрозрачен.

Стъклен параван за баня 3
Стъклен параван за баня - предимства

Предимства на стъкления параван за баня

Едно от предимствата на стъкления параван за баня е лесният монтаж. Освен това той не се нуждае от почти никаква последваща поддръжка. Единствено не забравяйте да го почиствате редовно, за да не се зацапва. Най-лесно за вас ще бъде да го забърсвате веднага след като си вземете душ. Стъкленият параван за баня от по-висок клас има леснопочистващо се покритие, което ще улесни работата ви. Ако имате малки деца, можете да сте спокойни за тяхната безопасност, тъй като стъкленият параван за баня е изработен от закалено стъкло. Ръбовете му са скосени, така че децата ви няма как да се наранят. Цената на стъкления параван за баня зависи от дебелината и качеството на стъклото, от размерите и използваните механизми. Така бързо и лесно ще изберете този, който най-точно отговаря на вашите нужди!

 

Стъклен параван за баня
Стъклен параван за баня – видове
Предимства на стъкления параван за баня

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители

НЕДЕЛЯ И ПОНЕДЕЛНИК- Почивен ден