Начало Новини Евтини паравани за баня – какво трябва да знаете преди покупката им?

Евтини паравани за баня – какво трябва да знаете преди покупката им? | Makenzi

Има много неща, за които да мислите по време на ремонта на една баня – плочките, смесителите, душа, мивката и т.н. Често се случва, когато стигнете до паравана за баня, да сте изхарчили почти целия си бюджет. Тогава се спирате на решението - евтини паравани за баня. Разбира се, в това няма нищо лошо. Сами по себе си параваните са по-достъпният вариант на душ кабините, освен това се поддържат по-лесно. На пазара вече можете да откриете евтини паравани за баня, които са с доста добро качество. Такива предлагаме и ние от Makenzi. Вижте нашите професионални съвети при избора на евтини паравани за баня.

Евтини паравани за баня 1
Евтини паравани за баня - статични

Евтини паравани за баня – практичност и естетика

Това, че нещо е с по-ниска цена, не означава, че не може да бъде практично и красиво. При избора на евтини паравани за баня, избирайте тези, които най-добре ще паснат както на мястото, за което са предназначени, така и на цялостния интериор в банята. В търговската мрежа се предлагат евтини паравани за баня както на български, така и на европейски и световни производители, така че можете да избирате между различно качество.

Евтини паравани за баня без рамка за малки бани

Евтини паравани за баня 2
Евтини паравани за баня - за душ

Ако искате да се съсредоточите върху естетиката на пространството или пък банята ви е прекалено малка, можете да разгледате статични евтини паравани за баня. Те са изработени от стъкло с дебелина 6 и 8 мм и се закрепят за стената и пода с лайсна или с копчета от неръждаема стомана. Този модел от евтините паравани за баня става все по-популярен, тъй като не разделя и не смалява оптически помещението. Всички елементи се преливат едни в други, без резки граници. Ако пък умишлено искате да отделите зоната на душа или ваната, можете да поставите параван с рамка.

Евтини паравани за баня – пластмасови или стъклени?

Едно от най-важните неща при избор на параван е материалът, от който е направен. Имате два основни варианта – пластмаса и стъкло. Трябва да знаете, че пластмасовите евтини паравани за баня се деформират с времето и със сигурност няма да изглеждат така, както в началото. Наистина техните цени са много по-ниски, но това рефлектира върху качеството им.

Има евтини паравани за баня, които са стъклени. Те определено са по-добрият вариант, тъй като са много издръжливи във времето. С дебелината на стъклото расте и тяхната цена. Ние обаче ви съветваме да не купувате евтини паравани за баня с дебелина на стъклото под 4 мм. Това е за ваша безопасност. Стъклените паравани могат да са матирани, ако искате дискретност, тонирани, ако желаете интересен акцент в интериора или прозрачни – ако не желаете да има резки граници между различните зони в банята.

Евтини паравани за баня 3
Евтини паравани за баня - плъзгащи

Евтини паравани за баня - отваряеми и плъзгащи

Ако пространството около душа или вана е по-голямо, можете да изберете евтини паравани за баня с отварящ се или с плъзгащ се механизъм. За да са достатъчно ефективни обаче, се нуждаете  от добро уплътнение. При плъзгащите паравани за баня, рамката, предотвратява изтичането на вода извън границите на паравана и ви гарантира винаги суха баня!

Ако имате още въпроси, свързани с евтини паравани за баня, не се колебайте да се свържете с нашите професионални консултанти!

Евтини паравани за баня – практичност и естетика
Евтини паравани за баня без рамка за малки бани
Евтини паравани за баня – пластмасови или стъклени?
Евтини паравани за баня - отваряеми и плъзгащи

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители