Начало Новини Душ комплект със смесител – видове, цени и съвети

Душ комплект със смесител – видове, цени и съвети

Когато се събудите сутрин или когато се върнете  вкъщи след дълъг ден, имате нужда от душ! Знаете ли, че човек прекарва половин година от живота си в банята? Е, в такъв случай не заслужавате ли качествени смесители за баня?

Можете директно да заложите на душ комплект със смесител. Ако избирате умно, ще се сбогувате със слабата струя течаща вода, трудното регулиране на температурата и неудобните кранчета. Можете да избирате между различни видове душ комплект със смесител. Най-често той включва: окачване, шлаух, слушалка, смесител за вана/ душ и смесител за умивалник. Ще ви запознаем с различните видове батерии, които се предлагат с душ комплекта със смесител. Освен това ще отговорим на някои от най-често задаваните въпроси от клиенти.

Душ комплект със смесител 1
Душ комплект със смесител особености

Душ комплект със смесител – едноръкохваткова батерия

Тя ви позволява да регулирате температурата и силата на течащата вода само с една ръка. Едноръкохватковата батерия е чудесен избор и за душ комплект със смесител, защото по-лесно ще контролирате водата, докато се къпете. Клапанът за балансиране на налягане работи по следния начин – когато завъртате крана към студената вода, налягането на топлата намалява и обратно.  Макар този модел душ комплект със смесител да няма термостат, той е сравнително лесен за управление.

Душ комплект със смесител – двуръкохваткова батерия

Разбира се, можете да изберете и по-традиционния душ комплект със смесител, който е с двуръкохваткова батерия. Тя има две кранчета за регулиране на температурата и силата на струята.

Душ комплект със смесител 2
Душ комплект със смесител видове

Душ комплект със смесител – термостатна батерия

Един от най-предпочитаните видове душ комплект със смесител е този с термостатна батерия. Тя позволява не само предварително да зададете желаната температура на водата, но и да я поддържа през цялото време, докато се къпете. Този вид душ комплект със смесител премахва риска от изгаряне, което е много полезно, особено ако сте с малки деца.

А ето и отговорите на едни от най-често задаваните въпроси от клиенти:

Мога ли да монтирам сам избрания душ комплект със смесител?

Ако не се занимавате професионално с това, нашият съвет е - за монтажа да се доверите на специалистите. Изберете квалифициран водопроводчик, който да монтира целия душ комплект със смесител. Ако сте избрали термостатна батерия, потърсете професионалист, който е и квалифициран електротехник. Така ще си гарантирате безопасност и безпроблемна работа на системата.

Душ комплект със смесител 3
Душ комплект със смесител цени

Колко струва душ комплект със смесител?

Цената зависи от качеството и броя на различните елементи, които са включени в душ комплекта със смесител. Това са: окачване, шлаух, слушалка, смесител за вана/ душ и смесител за умивалник. Освен това термостатната батерия е по-скъпа от традиционните. Цената може да варира и в зависимост от екстрите, които искате да добавите към вашия душ комплект със смесител. Оглеждайте се за промоционални предложения, които ще ви излязат много по-изгодно. Не забравяйте, че цената за монтаж на душ комплект със смесител се заплаща допълнително!

Кой вид душ комплект със смесител е най-икономичен?

От всички изброени до тук, най-икономичен е комплектът, който има термостатна батерия, както за душа, така и за умивалника. Освен че успешно регулира температурата, без да се налага да разливате вода, тя контролира и налягането. Така загубите на вода са минимални, а комфортът в банята е гарантиран!

 

Душ комплект със смесител – едноръкохваткова батерия
Душ комплект със смесител – двуръкохваткова батерия
Душ комплект със смесител – термостатна батерия
Мога ли да монтирам сам избрания душ комплект със смесител?
Колко струва душ комплект със смесител?
Кой вид душ комплект със смесител е най-икономичен?

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители