Начало Новини ДУШ ЗА ВГРАЖДАНЕ - ПРЕДИМСТВА

ДУШ ЗА ВГРАЖДАНЕ - ПРЕДИМСТВА

ВГРАДЕН ДУШ - ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОМФОРТ

Вграденият душ е удобна система, която има редица предимства в сравнение с класическите модели.
На първо място, тя спестява от използваемото пространство в банята. На второ, дизайнът на банята е много по красив и уютен.

Има няколко възможности за извършване на монтаж на душ питата, която е част от системата. Тя може да се вгради в стената посредством стенно рамо, а може да се вгради и на тавана чрез специално право рамо. Важно е да изберете правилната дължина на рамото, за да минимизирате водните пръски.


Тези системи за вграждане могат да са допълнително оборудвани с допълнителна душ слушалка, монтирана на държач на стената или на окачване. Вграденият смесител може да се постави на място удобно за потребителя. Относно дизайн и материал, производителите предлагат разнообразие от интересни декоративни решения, вариращи от лъскав хром или имитация на дърво до злато, от овални и квадратни форми, до иновативни и дръзки решения. Всичко това дава възможност да се избере душ батерия, съобразена с интериора на банята. 

МОНТИРАНЕ

Монтирането на душ системата се състои от два етапа - полагане на тръби и свързващи възли.
Последователността на работата ако предварително не са ви заложени трбите е приблизително следната:
Първоначално ще трябва да пробиете стените. За това се нуждаете от ударна бормашина. Работата трябва да се извършва с маска и очила, тъй като в процеса се образува много прах. Тръбите първо се свързват към смесителя. Важно е да се осигури 100% надеждност на всички връзки. Не забравяйте, че за отстраняване на неизправности ще се наложи разбиване на стената. Водоснабдяването от смесителя към питата на вградения горен душ се извършва най-често с металопластикови или медни тръби. Тези материали се считат за най-практични и трайни. За свързването се използват фитинги. Не трябва да се спестява точно от тези конструктивни елементи, за да се избегне авария и течове. Интегрираният смесител представлява кутия, която е достъпна за ремонт, без да разглобява цялата конструкция.
Консултирайте се със специялист преди да купите душ за вграждане. Той ще ви помогне при избора на дизайн, който най-добре ще отговари на изискванията ви.


Когато купуват вграден душ, хората често избират многофункционални модели, без да мислят, че повечето от тези опции няма да им бъдат полезни. Съобразявайки се с мнението на професионалисти в тази област, можете да избегнете безсмислено надплащане.

Разгледайте още душ кабини!

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители