Начало Новини ГРАНИТОГРЕС

ГРАНИТОГРЕС

 Гранитогресът е материал, който без проблем може да се използва навън и в страни със студен климат. Изключителната му студоустойчивост (издържа до –50°С) е резултат от рекордно ниското му водопоглъщане, което пък се дължи на плътността му. Поради липсата на пори по повърхността, водата няма как да навлезе във вътрешността на материала и да го разруши. Към предимствата на гранитогреса трябва да добавим и това, че той не изменя цвета си с времето, устойчив е на въздействието на киселини и основи, не гори и е екологически чист и безопасен.

 Едно от най-важните качества на гранитогреса е ниската му пористост и като следствие от това – феноменалната му твърдост. Той се отличава с голяма механична устойчивост в сравнение не само с керамичните плочки, но и с естествения камък. Материалът е и износоустойчив, отнася се към групата PEI V, което означава, че може да се прилага на всякакви места, дори и с интензивно движение, с малкото изключения, които посочихме по-горе. При транспортиране и полагане с гранитогреса трябва да се внимава, защото, въпреки голямата си твърдост, все пак може да се счупи. Това, обаче, не засяга безспорните експлоатационни качества на покритието. След като веднъж вече плочките са сложени както трябва и изтече необходимото време, за да може да се преминава по покритието, може да преминете и с товарна кола, без това да го увреди. Не случайно заради това си качество гранотогресът се използва широко и с външно приложение на различни по предназначение обекти, включително с интензивен трафик и голямо механично натоварване.

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители