Начало Новини Гранитогрес, фаянс или теракот - Кое да избера?

Гранитогрес, фаянс или теракот - Кое да избера?

Теракота и гранитогрес  намират приложение както в частния, така и в обществения сектор. Те се различават по няколко показателя: износоустойчивост, водопоглъщаемост, степен на измръзване и др. Фаянсовите плочки, теракота и гранитогрес  могат  да  се използват в банята, кухнята, коридора, трапезарията. За да можем сами да  оределим кой материал  за кое помещение е по-подходящ е необходимо да можем да ги различаваме.

Особености при приложението на керамични плочки

Ако решим да избираме плочката, която ще използваме за съответното помещение, само по външен вид, ще ни е доста трудно да вземем правилното решение, без да знаем нейните характеристики.
Тук идва момента, в който ще си зададем въпроса: - Кое да избера?
Точно поради тази причина ще се опитаме да ви запознаем с експлоатационните параметри на различните видове облицовки. 

Фаянсови плочки 

При производството им се използва смес от глина, пясък и минерални добавки. Получената маса се пресова и се покрива с глазура. Този вид плочки не разполагат с изключителна здравина и са подходящи само за вътрешна, стенна облицовка.

 

Как да изберем подови плочки ? 

За производство на теракота се използват същите суровини като при фаянсовите плочки, но се пекат при по-висока температура. Така получените плочки са с по-голяма плътност и по-висока степен на износване на емайла благодарение на топлинната обработка.

 

Разлики между теракот и гранитогрес 

Ако трябва да степенуваме видовете настилки по здравина то на първо място безспорно застава гранитогреса. Това е твърд и устойчив материал, който се характеризира с висока степен на устойчивост и износване. Гранитогреса е съставен от екологично чист материал - в състава му няма никакви синтетични компоненти и замърсители. Изработен е от пресоване на различни видове каолинова глина и гранитни частици. Той се появява в процеса на подобряване на керамичните плочки. За да ви представим по-нагледно разликата между двете настилки - теракота и гранитогрес, ще направим сравнителен анализ между тях.

 

Сравнителен анализ между теракота и гранитогрес 

Гранитогрес

  • Висока степен на износоустойчивост
  • Ниската порьозност и водопоглъщаемост
  • Гранитогреса е мразоустойчив
  • Труден е за обработка

Теракота

  • По-лек от гранитогреса
  • Цената на теракота е по-ниска
  • Лесен за рязане

Какви плочки да изберем за баня, кухня, хол, антре,тераса, външно облицоване на къща? 

От всичко казано до тук  можем да обобщим, че факторите, с които трябва да се съобразяваме, при избора ни на плочки за съответното помещение е дали те ще отговорят по характеристики на  начина на експлоатация и сответно дали ни устройва цената, която трябва да съобразим с бюджета отделен за ремонт.

 

ПЛОЧКИ -  неизменна част от интериора 

Плочките ви позволява да създадете невероятна красота и уникалност в интериора на дома Ви. Тяхната визия и дизайн - е безгранична. Този гъвкав по отношение на вътрешна украса материал, може да се използва навсякъде. Стените, пода, тавана - всички те могат да се облицоват с плочки.

Плочките имат и различни текстури.Те могат да са матирани, гланцирани, релефни. Имитират и естествени материали (камък, дърво) или да бъдат  с  различни дизайн и модел. Размерите на плочките варират в голям диапазон и разновидности ( 10x10см, 25x40см, 30x60, 20x50см, 50x50см, 60x60, 15x90, 60x120см и др. ). Плочка може да се направи във всякакъв стил, цвят, размер. 
 
Магазина на фирма Макензи ще Ви предложи богат избор от плочки за баня, плочки за кухня, плочки за хол и коридор, облицовъчни плочки, гранитогрес. Имаме плочки във всякакъв стил, размер и вид. Можем да задоволим всичките Ви желания и  идеи. Визуализацията, която ще Ви направим, също е част от услугите, които предлагаме. Разгледайте продуктовият ни каталог в сайта и на място в магазина.

 

 
 

Коментари

A&M Ceramica AB Aca Ceramica Aco AERAULIQA Akvo Alaplana Ceramica Alcaplast ITT Ceramic Kapitan Mainzu Ceramica UNDEFASA Всички
Производители